Pazartesi, Nisan 04, 2011

"F TİPİ" HOLDİNG Mİ, CEMAAT Mİ?...

Seçime günler kaldı! AKP, giderayak kendini garantiye alacak işleri düzenlemek için -içerde ve dışarda- devlet imkânlarını, insafsızca kullanıyor! "Postal Yalayıcı" Barzani'nin arabuluculuğu ile bölücülerle seçim ittifakı anlaşmasının yapıldığı söyleniyor!
İmralı referanslı PKK'lıların AKP ve CHP listelerinden aday edileceği, pilot bir-kaç bölgede de tahrik ve anarşi amaçlı göstermelik bağımsız adaylarla listelerin perdeleneceği dillendirilyor!
Seçim arifesi, basılmamış bir kitabın izi sürülürken misyonerliğe karşı mücâdeleleriyle tanınan ilâhiyatçı hocaların evleri basılıyor! Kaset ve cd'lerle şantaj ve tehdît dedikoduları ayyuka çıkmış! Bu yasadışı ses ve görüntü kayıtlarının; emniyette kadrolaşan "F Tipi" unsurlar vasıtasıyla yapıldığı haykırılıyor!
Bütün bunlar olurken Pensilvanya'lı Gülen; korsan İsrail, Türk Gemisine saldırıp silahsız sivilleri katlettiğinde; "İsrail haklıdır!" diyebiliyor!
Bölünmeyi hızlandıracak bütün oluşumları destekleyen Referandum'da; "Mezardakileri bile kaldırın!" diye açıkça taraf olup siyasi beyanda bulunabiliyor! Referandum sürecinde ve öncesinde, Rahmetli Türkeş ve ülkücüler hakkında olmadık sözler, bühtânlar edebiliyor! Hukuk dışı her meselenin altından "F Tipi" örgütlenme çıkıyor! Hükümet, Anamuhalefet ve diğer particilik oynayan şahısların tamamı Pensilvanya'ya biyat ve yağcılık açıklamaları yarışındayken Devlet Bahçeli'nin diplomatik bir üslupla kaleme alınan açıklaması yapılıyor ve olağanüstü bir infial koparılıyor!
Yazılı açıklamalarında Sayın Bahçeli; cemaat ve mensuplarına atfedilen suçlamalara, bunların cemaat liderine vereceği zararlara dolayısıyla devlet ve devlet kurumlarının uğrayacağı tahribata dikkat çektikten sonra; "bu tespitlere ve görüşlere katılıyorlarsa durum bütün unsurlarıyla aydınlanana kadar Hocaefendi'nin, Gülen cemaati mensuplarının bu konularla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını göstermek bakımından cemaatin faaliyetlerini durdurduğunu veya askıya aldığını açıklamasının yerinde ve yararlı olabileceği akla gelmektedir. ... Takdir kendilerinindir." diyorlar ve cemaat yayın organlarında kıyametler koparılıyor! AKP'nin bütün silahşörleri cemaat şövalyeliğine soyunuyorlar! Anamuhalefet diğer parti hatiplerinin taassupları depreşiyor!
Bahçeli'nin açıklamasında enfes ve müthiş bir diplomatik üslûp var.
Mesela; "... durum bütün unsurlarıyla aydınlanana kadar" tanımındaki unsurlara dikkat çekelim; söz könusu durum bütün yönleriyle değil "bütün unsurlarıyla" yani elemanlarıyla denilerek söz konusu şaibelerin muhatabı cemaat mensubu kişilere vurgu yapılıyor!
Yine aynı akılcı ve diplomatik üslupla; "cemaatin faaliyetlerini durdurduğunu veya askıya aldığını açıklaması" ifâdesinde de dîni bir cemaatin yapmaması gereken ticâri, siyâsi, istihbâri faaliyetlere müthiş bir vurgu yapılıyor! Dikkat edilirse yayın organlarında cemaat şövalyeleri ve Gülen'in avukatları, bu işâretten çok rahatsızlar!
Devlet Bahçeli bu açıklama ile cemaat maskesiyle nasıl bir ticâri dev holdingin, nasıl siyasallaşmış bir örgütün, nasıl gayr-ı meşru bir istihbarat ve şantaj ekibinin oluşturulduğunu bildiğini ve bütün ülkücülerin de bu gerçeği bildiklerine işâret ediyorlar!
Cemaat ve mensuplarının panikleri de bu deşifre edilişten kaynaklanıyor!
"Paranın dini olmaz" diyecekler, "Gerekirse hakimler, savcılar satın alın. On bin lira harcayın bir lira kazanın!" diyecekler, "kılcal damarlara sirâyet edinceye kadar" rüşveti meşrûlaştıracaklar, gıybeti yasaklayan dine rağmen şantajı meşrûlaştıracaklar, katrilyonlarla ifade edilen dev bir kayıt dışı kara sermayeyi kontrol edecekler ve piyasada dindâr diye, dîni cemaat diye dolaşacaklar! Hiçbir Müslüman Türk siyâsetçi de bunu açıklamayacak öyle mi?
Hay ceminizin aklına turp suyu!
Bilseniz ki sizin korkarak teslîm olduğunuz Haçlı'nın tek korkusu Türk Milleti'dir, milletin millî refleksi ülkücülerden iki kere korkarsınız! Korkunuzla düz orantılı baş eğer ve Müslüman Türk Milleti'nin gazâbından korkmanın, akıl gereği olduğunu bilirsiniz vesselâm...
"BİR TÜRK, BAŞLI BAŞINA BİR MİLLETTİR." (El Câhiz)
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: