Perşembe, Kasım 25, 2010

TEAMÜLLERE "SİVİL DARBE" YMİŞ !...

"Deyirem ölürem, demirem olmur."
Şimdi sussak, sükûtumuzu ikrâr sayarlar! Susmasak; kimi, kime şikâyet ettiğimizin anlaşılmaması için ne kadar vuvuzela varsa bir ağızdan ötecekler!
Önce İçişleri Bakanı bir generali, sonra Milli Savunma Bakanı iki generali açığa aldı!
Alabilir mi? Demek ki alabiliyormuş! Yasal mı? Evet!
AKP'den önce neden hiç kimse yapmadı? Teâmüle uymazmış! Yasalar müsait değilmiş!
Yasaları kim yapar? Türkiye Büyük Millet Meclisi...
Kim uygular? Yürütme yâni Bakanlar Kurulu ve ilgili organlar...
Atatürk mirâsını hoyratça harcayan, bir türlü bitiremeyen CHP, bu uygulamaya; "Sivil darbe!" diye itiraz edesiymiş!
İgili-ilgisiz, iktidar-muhalefet, seven-sevmeyen, duyarlı herkes; Beyler!
Bulunduğu yerin farkında olamayanlar, millet vekilliği ile Genel Başkan Vekilliği arasındaki farkı bilmeyenler, yasa yapıcı olduklarının farkında olmayanlar; Deniz Baykal'ın Siirt seçimlerini iptal ettirip R. T. Erdoğan'ın yasağını kaldırtarak; "Muhtar bile olamaz" tarifli birini Başbakan etmesine itiraz etmeyenler, şimdi sadece susacaklar! Başka birşey yapamazlar!
Uygulama yasal! Uygulayan da yıllar önce Meclis'te çıkarılan yasaları uyguluyor! Gece yarısı yasalarıyla Kozmik Oda'ya giriş hazırlığı yapıldığında, şimdi "Sivil darbe!"ye itiraz eden bütün CHP'liler Mecliste değiller miydi?
Oyun bilmeyen gelinin, yer darlığından şikâyeti bilinen bahânedendir! "Sayımız yetmedi! Engelleyemedik!" bahâneleri hazırdır! Hadi perşembenin gelişini çarşambadan anlayamamış olsunlar! Gece yarısı uyku sersemliği ile, askerin çetecilikle suçlanarak sivil mahkemelerde yargılanması hazırlığını, atlamış olsunlar! Şimdi uyandılar ve ellerini tutan da yok!
Milletin ve yasaların verdiği Millet Vekili yetkisiyle engelleme yollarını -vatandaş olarak-, "Bilmiyoruz!" diyenlere, şiddetle tavsiye ederiz: Sîne-i Millete dönmek yâni istifa gibi meşrû ve çok mertçe bir yol var!
Altı ay sonra seçim var! AKP'de alıştıra-hazmettire geldiği-getirdiği-gerdiği ortamı, kafasına göre ve hoyratça seçim yatırımı olarak kullanıyor! Daha neler yapacak! Hukuku siyâsallaştırıyorlar! Diyânet İşleri'ni siyasallaştırıyorlar! Askerin karizması çizildi! Alternatif silahlı kuvvetler hazırladıkları söyleniyor!
Gâzi Meclis'teki Millet Vekil(!)leri, bu olacakları seyredeceklerine beş aylık maaşlarından ferâgat ederek istifa etseler; Meclis'i olağanüstü Erken Seçime mecbûr etseler, milletten alınacak yetkiyle AKP'den memleketi kurtasalar olmaz mı? Bu tavra AKP ne kadar dayanabilir?
Yeni Mecliste de AKP tahrîbatlarını tanzîm ve tamir etseler, olmaz mı?
Kızan kızsın! AKP, araç dediği demokrasinin nasıl kullanılabilineceğini öğretiyor aslında!
Bu işler Meclis'te grup toplantılarında veya genel merkezlerde olmaz! Millete ineceksiniz! Milletle kucaklaşacaksınız! Milleti dinleyecek ve dinlediğiniz dertlere çâre sözü vereceksiniz! Ne kadar inandırıcı olursanız o kadar oy alacak, aldığınız oyun gücüyle de yeni yasalar çıkaracaksınız!
Milleti de, Devleti de, Orduyu da, Diyâneti de ve Devletin kadrolaşarak işgâl edilen kurumlarını da BOP Eş Başkanı'nın bu insafsız baskılarından kurtaracaksınız!
Demokrasiyi araç olarak kullananların, demokrasi eliyle yaptıkları tahribatı; ancak demokrasiyi amaç edinenlerin, demokrasi eliyle düzeltme şansları vardır!
Demokrasilerde askerin adresi kışla, imamın adresi camidir! Hiç birinin siyâsete karışma hakkı yoktur, olmamalıdır vesselâm.
"TÜRK'E BAŞ OLAMAZ TÜRK'ÜM DEMEYEN."
Selâm, sevgi, dua..
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: