Salı, Kasım 30, 2010

WİKİLEAKS SANAL KIYÂMETİ!...

Yirmi yıl önce dünyânın küçültülerek beyaz cam denilen televizyona sığdırıldığından şikâyet edilirdi. Şimdi sanalağ/internet denilen bir başka, iyice küçültülmüş "sanal dünyanın kıyâmeti koptu!" deniliyor!
Sokağa bakıyorum, hayat normal! Beyaz cama kanal kanal dolaşarak bakıyorum; adına haber program iftirası edilen vuvuzela korolarından, bilinen gürültüden başka birşey yok!
Başkası etti mi bilmem ama ben, sanal deli olduğuna emîn olduğum Julien Assange'a teşekkür ediyorum! Yine bir deliye kuyuya bir taş attırıldı ve kırk akıllı aylarca çıkarmaya uğraştırılacak!
Beyler! Umumhânede zamparalık olmaz! Veya kendini zampara zannederek umumhânede arz-ı endâm edene zampara denmez, kerhâneci denir!
Bir kutucuğa sığdırılmış sanal dünyaya mahkûm teknolojik entellere belki yutturulabilir ama sokakta büyümüş ateşin yaktığını, suyun boğduğunu yaşayarak öğrenmiş insanlara, bu dolma kolay yutturulamaz!
Herkes, gözlerini kapatıp Türkiye'nin son beş yılını hatırlasın lütfen! Pentagon'un WikiLeaks üzerinden Avrupa'ya servis ettiği belgelere göre; "Ey Vah!" denilen, hangi işten habersiziz?
Açıkça yapılan, işe alınacak elemanın karakter sınavı değil mi?! Eski filmlerde, eski roman ve hikâyelerde çok görüp okuduğumuz bilinen bir yöntem bu! Herkesin göreceği kadar açık bir yere para veya kıymetli bir şey koyulur; denemeye tabi elemanın tavrı izlenirdi! Düzgün karakterli aday-eleman, bu kıymetli eşyayı koruyup kollarken işveren de elemanı izlerdi! Bu test süresi özellikle uzatılarak elemanın suça direnci ölçülürdü!
Dünya patronluğunu ilan etmiş olan CFR üyesi birkaç aile; başta Rusya olmak üzere, İran, Suriye ve Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye uygulamak istedikleri ablukayı oluşturacakları ülkeleri, test ediyorlar!
Banu Avar, kendine has dikkatiyle; Julien Assange'a "küresel çeteyle yakından ilişkili merkezler"in verdiği ödülleri hatırlatıyor! En son 12 kasım 2010'da yani bu belge sağanağından 20 gün önce Tıme Dergisi tarafından, "2010 Yılın Adamı" seçiliyor bu sanal fedai! Yine, bilgi sızdırmasıyla ünlü emekli Pentagon casusu Daniel Ellsberg'in; "Assange, gizlilik kurallarını altüst ederek Amerikan demokrasisine hizmet ediyor!" yorumunu, hatırlatıyor!
Sanal Dünya adındaki kutucuğa mahkûm entel vuvuzelaları, oturdukları ortopedik koltuklarında bırakarak biz sokağa çıkalım ve Vatan kavramını "küreselcilik"le; millet-milliyetçilik kavramını dinle, takvâ ile reddeden Türkiye'deki küreselci işbirlikçilere karşı ne yapabilirizi araştıralım! BOP Eş Başkanı ve şürekasına karşı çıkacak güç ve kapasitede, Ülkücülerden başka bir güç var mı ona bakalım!
CFR üyelerinin; Pentagon senaryolu, NATO destekli, kime karşı-kim tarafından kullanılacağı saklanarak ortaya atılan "Füze Kalkanı" ile AKP'yi mi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni mi, CHP'yi mi, MHP'yi mi, yoksa Türk Milliyetçilerini mi test ettiklerini anlamaya çalışalım!
Yoksa dünyanın bildiği bilgilere, sır dersek veya bilinene sır muamelesi yapan "dolma kalemler"le avunursak umumhânede zamparalık yapan kerhâneci konumuna düşeriz!
BOP'un ikinci aşamasının uygulamaya koyulduğunu farketmek; ABD'nin Suudi Arabistan'a bir ay önce milyonlarca dolarlık ağır silahları niye sattığını, füze kalkanının ne olduğunu-kimi koruyacağını sorgulamak zorundayız!
Ülkücü-idealist Türk Milliyetçilerine; Pentagon hakemliğinde, AB ve NATO kurallarına göre yapılan bir müsabakada, bilerek bir sarı kart görmek, millî aklın gereği!
Ma'lesef ahlâk, dinci siyâsiler sâyesinde; "Allah'a inanıp güvenmemek"e dönüştürülmüş; ehven-i şerre mecbûriyet ilm-i siyâset edilmiş!...
"TÜRK'E BAŞ OLAMAZ TÜRK'ÜM DEMEYEN"
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: