Salı, Mayıs 15, 2012

YUH! ŞEYTAN ZOMBİLERİ!...

Akıllıysanız aklıza, deliyseniz sahiplerinizin aklına tüküreyim!
Sizden, vatandaş olur mu? Sizden, dindâş olur mu? Sizden, ihvân olur mu? Sizden, yoldaş olur mu? Sizden; fikirdaş, gönüldaş, ülküdaş olur mu? Yahu sizden insân olur mu?...
Hürriyet sizin neyinize? Ne lâzım size devlet? Size ne lâzım akıl, îmân, vicdân? Köle zihniyetli, âciz taraftarlar sizi!
Yuh size! Yuh sizin karakterinize! Sizin diplomalarınıza, size o diplomayı veren hocanıza, size yuvada öğüt veren ana-babanıza yuh olsun! Eve bir şeyi almaya bakkala gitmemek için elli mazeret üretirken, maç için kuyruğa girip geceli-gündüzlü bekleyen uyuşturulmuş aklınıza yuh olsun!
Sizi gidi mezâr kaçkını, Eski Romalı zombiler sizi!
Bütün ferdî veya toplumsal kavgaların, hatta savaşların izah edilebilir bir sebebi vardır. Bu sebeplerin varoluşu, insanlığın yüzkarası savaşlara bile meşrûiyet kazandırır!
Devletlerarası ilişkilerde bozulma olur, gerginleşilir, savaş çıkar, savaşılır! Savaşın galip tarafı çıkarlarını korur veya artırır; mağlûp tarafı, savaş öncesi varolanlarını da kaybeder! Savaştır, savaş sonucudur, yenilgi veya kazanımdır, izâh edilebilir!
Partilerarası seçim rekâbetinde; genel başkanlar, hatipler meydanlarda, kürsülerde konuşurken karşı tarafa hakâret edebilir, bu hakâretler tarfatarları tahrîk edebilir ve karşılaşılınca kavgalar olabilir! Ayıptır, yazıktır, günâhtır ama yine de akılla bir izâhı vardır! Seçimden galip çıkan parti taraftarları, Hükümet olmanın sağladığı popülist ikrâmlardan faydalanabilir, kaybedenler ellerindeki imkânları kaybedebilir! Bu yüzden ayıplanmasına rağmen bu kavgaların da izâhı mümkündür!
Bütün okumuş-yazmışlarımızın 50 yıldır yaptığımız gibi fikir ayrılıkları olabilir. Bu fikir ayrılıklarını aramıza giren yabancı eller kaşır, tahrîk eder ve fikrî kavgalar olabilir! Her iki tarafın da kavgacılarına;"Bizim Kahraman, Bizim mağdûr!" denilebilir! Fikir uğrunda kavgalara râzı olmanın da bir izâhı mümkündür!
Kumarda kazanmak için de, genelevlerde hayat kadınlarına sahiplenmek için de, mahallede kız için yapılan kavgaların da sonunda bir kazanımı, dolayısıyla akıllı izâhı vardır!
Ya sizin kavganızın nedenini, kim söyleyebilir! Galip taraftarın kazancı, mağlûbun zarârı ne? Her ikiniz de para vererek girmediniz mi o stada?
Bre akıllarına tükürdüklerim! Eski Roma'da arenada gladyatörleri ölümüne dövüştüren köle tüccarlarına taraftarlık edenlerden, bir farkınız var mı sizin? Köle tüccarının, "Güçlü esir kahraman gladyatörü" esir rakîbini öldürecek, köle tüccarı yeni "Kahraman Esirler" almak için gladyatör pazarına koşacak, siz de trübünlerde kendinizi yırtacak, nara atacak, kazananı alkışlayıp, öleni yuhlayacaksınız ve sonra bana; "Ben insânım!" diyeceksiniz öyle mi? Yuh olsun sizin insanlığınıza!
Hele elinde kalem olan, topluma fikir önderliği yapan bazılarının, Eski Romalı seyirci mantığıyla sarfettiği cümleler yok mu?! Senin kalıbına, kalemine tüküreyim! Yuh olsun sana da, şimdiye kadar seni insan zanneden bana da!
FB'lilerin, GS'lıların aralarında devrimciler yok mu? Hani devrimciliğiniz sizin?
FB'lilerin, GS'lıların arasında Büyük Doğu'cu, Akıncı, Millî Görüşçü yok mu? Hani mücâhidliğiniz?
FB'lilerin, GS'lıların aralarında Ülkücüler yok mu? Hani sizin ülküdaşlığınız, kandaşlığınız?
FB'lilerin de, GS'lıların da kahhar çoğunlukları müslüman değiller mi? Hani sizin dindaşlığınız?
Yahu! Her iki taraftar da insan değil mi? Hani sizin insanlığınız?
Demokrasiyle yetinmeyip İleri Demokrasi'ye hevesli; dindâr-kindâr, demokrat BOP Eş Başkanı, size niye; "Yahu! Siz kimsiniiiiz?" diye kükreyerek sormadı?!... "Kel başa, şimşir tarak!" bu değilse nedir Allah aşkına?
"UDAÇI ERTİ TÜRK BUDUN, ÖKÜN!"
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: