Perşembe, Kasım 08, 2007

ŞÜHEDAMIZA DA, KAHRAMANIMIZA DA SAHİP ÇIKALIM...

İnsanın korktuğu başına gelirmiş!
"Devletin olmazsa olmazı millet olmaktır. Devlet, milletin teşkilatlanmış şeklidir. Sistem, yönetici ve yönetenler değişebilir ama devlet, ebed-müddettir." Diye düşüncelerimizi özetleyerek yıllar yılı yırtınıp durduk.
"Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Diye tarihe konuşan Muhteşem Türk Atatürk'le bu konuda da fikri beraberliğimiz vardır hamdolsun.
Bu inanç ve imanla ki; "Kahramanı olmayan ve kahramanı ölmeyen toplum, millet değildir. Kahramanın kahramanlığı da ölümüyle başlar." Diye hamasi tarifler yapmağa çalıştık yıllarca.
Son, esir düştükleri söylenen sekiz askerimizin hali, bu tarifimizdeki haklılığımız mıdır acaba?
Korktuğum, başıma mı geliyor?!...
Ben; "Dev Millet" diyorum Türk Milleti'nden bahsederken. -"Türk Halkı" diyenlere itirazım var ve olacak.- Sadece AKP'ye oy vediği için suçlayarak En Türk Milliyetçisi geçinenlerden bazıları, bu "Dev Millet" deyimime itiraz ediyorlar!...
Ben de korkuyorum o zaman!
Millet kalma hasletlerimiz hedef alındı Beğler!...
Atsız Hoca'nın; "İdealleri biten milletler, kahramanlarını koyunlaştırır." demişti. Korkarım haklı çıkıyor!
"Dev Millet"e itiraz eden Türk Milliyetçi(!)sini hadi hissi davranıyor, öfkeyle konuşuyor ve AKP'ye iki kişiden birinin oy vermesini hazmedemiyor diye mazur görmeğe çalışalım.
Ama kocaman bir profesörümüze ne diyeceğiz?
Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez’den bahsedeceğim.
Sarıkamış Allahüekber Dağlarında, donarak şehit olan 90.000 Mehmetçiği, hatırlarda tutmak için, onları da minnetle andırabilmek için ERVAK'la birlikte çok önemli etkinlikler yaptığını biliyoruz. Bu konuda daha öncelerden Sn. Av.Necati Bölükbaşı'nın verdiği canhıraş emeklerinin bizzatihi şahitlerindenim.
Ama,Bingür Sönmez Hoca'nın maksadının, Şehitleri anmak mı, yoksa Enver Paşa gibi Turan İdeali ile yanıp tutuşarak, kılıçla bir orduya saldırı anında şehit düşen bir kahramana düşmanlık etmek mi olduğunu anlayamadım!...
Türkiye'nin en meşhur "Dolma Kalemler"inden Mehmet Altan'ı bu konuda bilgilendirirken; " ....Sarıkamış Dayanışma Grubu olarak tek arzumuz Enver Paşa'ya hesap sormamak için üzeri karlarla örtülen 90 bin şehidi Çanakkale Şehitleri düzeyinde anmak, Sarıkamış'a bir 1914 Sarıkamış Harekat Müzesi kurmak ve ilginin devamını sağlamak için her yıl 22 Aralık-5 Ocak arasında Allahuekber ve Soğanlı yürüyüşleri yapmak." sözleriyle ne kadar incindiğimi anlatmakta kifayetsizim!... Kendisinin söyleyip söylememekte düşüneceği bu sözü, Mehmet Altan'ın Birgün Sönmez ağzıyla söylemesinden ne kadar rahatsızım ve incindim anlatamam!...
Bingür Sönmez Hocam;
Be güzel, duyarlı Türk Aydını;
Enver Paşa gibi tarihe kahraman olarak adını yazdırmayı başaran ve adını kahraman olarak yazdırabilmek için de kılıcını çekerek atını düşmanın mitralyözleri üzerine sürebilecek biriyle, senin ne hesabın ola ki?!...
Kıbrıs çıkarmamızda kendimizin yanlışlıkla vurduğumuz gemi ve onun içinde şehit olan Mehmetçiklerimizle, Allahüekber Dağlarında ki Mehmetçiğimizin kaderleri, benzer değil midir? Kıbrısta yanlış irtibat yüzünden vurulan gemimiz için de Karaoğlan'ı mı yargılayalım? Veya o günkü Genel Kurmay Başkanı'nı mı?
Yapmayın Allah aşkına!...
Millete mal olmaya yüz tutmuş etkinliğinize gölge düşürmeyin!...
Bilin ki bizler, en azından bendeniz Enver Paşa'yı, talihsiz bir kahraman olarak; Türk tarihi'nin en şanssız ama en yiğit kahramanlarından Kürşad'la kıyaslamaktayım. İkisi de kahramanca ölmekte ve planlarındaki aksaklıkta çok benzeşmektedirler. Ve ikisi de Türk Milleti'nin bağrında "Kahramanlık" makamındadırlar.
Kahramanlarını koyunlaştıran tarifli, ideali bitmiş millet tarfine katkı vermeyin lütfen!... Zaten "Dolma Kalemler" yeterince milletliğimizi hedef aldılar. Türk Milleti'ni halklaştırabilmek için özel gayretlerdeler. Sizler de onlara katılarak bizleri sükût-u hayâle düşürmeyin lütfen.
Sarıkamış'ta ki 90.000 Mehmetçiğimiz, en az Çanakkale Şehitlerimiz kadar kutsanmalıdır amenna, buna itiraz edenin vicdanından endişe duyarız ama; Enver Paşa gibi son yüzyılların en muhteşem kahramanını da talihsizliğinden dolayı insafsızca yargılamadan ve gayr-ı milliliği ile övünen "Dolma Kalemler"den Mehmet Altan gibilere malzeme ettirmeden...
Hem şühedamıza, hem de kahramanlarımıza sahip çıkmak mecburiyetimiz var eğer millet olarak kalacaksak.
TEVEKKELTÜ TEAL'ALLAH
Selam, sevgi, dua
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: