Çarşamba, Kasım 07, 2007

TAM ZAMANIDIR...

Zamanı mıdır?
Vallahi hem de tam zamanıdır!...
Bayındırlık eski bakanı Koray Aydın'ın "Sahaya İndi" haberlerini, sabırsızlıkla bekliyordum. Kendisinden bir açıklama, bir tavır olmalıydı ki biz de kanaatimizi açıklayabileydik.
Ülke; sağdan-soldan, yukarıdan-aşağıdan, kuzeyinden-güneyinden ablukaya alınmış!... Türk Milliyetçiliği, en fazla ihtiyaç olunduğu bu zor günlerde siyaseten sahipsiz.
Ülkücünün-devrimcinin, sağcının-solcunun, ümmetçinin-laikin, okumuşun-cahilin kızdığı ama çaresizlikten ve yanlış siyasi duruşlar yüzünden iki kişiden birinin oyu ile iş başına getirilen AKP'nin milli hassasiyetlerimizde millet gibi durmadığı aşikâr.
Türk Milliyetçiliğinin markalaşmış tek adresi MHP'nin de; kırk yıllık emektarları reddederek, parti ve teşkilatların bu günkü haline gelişinde ilmek ilmek emekleri olan ülkücüleri dışlayarak meseleyle uzaktan-yakından alakası olmayanlarla "Yol Arkadaşlığı"na soyunduğu aşikâr...
Bu tavra karşı koymak mümkün olmadı.
Çünkü Teşkilât içinde mücadele verebilecek biri çıkmadı. Çıkanlarsa "Dava'nın Aysbergleri"nin hissiyatlarını kullanarak kendilerine, listelerde yer bulabilmenin ucuz hesaplarına soyundu!...
Başka yerlerde ülkücülük yapılamıyor!
Ne ülkücü başka bir yere sığıyor, ne de başka yerler ülkücüye samimice bağrını açamıyor. Çünkü duruş farkı var, çünkü olaylar karşısındaki tavır farkı var...
Çarenin yine Ülkücüleştirilmiş, asli hüviyetine dönüştürülmüş MHP'de olduğu; 2x2= 4 işlemi kadar açık.
Olur mu? Olur!...
Olmalı mı! Oldurulmalı artık!...
Şimdi; Ülküdaşımız, deneyimli siyaset ve devlet adamı Sn. Koray Aydın'a; 41 yıllık bir ülkücü olarak düşüncelerimi sunmak isterim. Ve mevcut MHP Genel Başkanı'na geldiği ilk günden beri hiç evet dememiş bir ülkücü olarak, seslenmek isterim.
Mevcut Genel Başkan hakkındaki düşüncelerimizi on yıldır aralıksız ve yazarak haykırıp durduk. "Söz uçar, yazı kalır." düsturundan hareketle, gerekirse arşivlerden tek tek çıkarmak mümkün. Lazım mı? Evet!...
Mevcut Genel Başkan'dan Ülkücülerin rahatsızlık nedenleri, net olarak ortaya koyulmadan neye alternatif arandığını anlatmak zorlaşır.
Ben fakır; üç kere Devlet Bahçeli ve arkadaşlarına karşı desteklediğim adaylarla kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan bir terli Bozkurtum. Neler yapılmalıydı, yapılmadı ve neler yapılmalı diye sorulduğunda saatlerce konuşabilecek kadar Devlet Bahçeli ve arkadaşları hakkında tecrübelerle sabit bilgilere sahibim.
Bu konuyu artık sık-sık dillendireceğimiz belli oldu.
Yer darlığından hareketle; ilk düşüncelerimizi serdedelim:
MHP Genel Başkanlığı, ateşten bir gömlektir. Giyeni yakmaması için bu gömleği giyinen bedenin Ülkücü olması, olmazsa olmazdır. Koray Aydın da Ülküdaşımızdır ve Ülkü Ocaklarından tedrisli bir ülkücüdür.
Sür'atle; hissiyatını ve vefalılık tarifini asla göz ardı etmeden Anadolu yollarına düşülmelidir ki düşüleceğini belli etmişler. Yolları açık olsun.
Siyasette yaralanmış, millet vekillikleri döneminde kendi tabanlarıyla ters düşmüş ve partinin baraj altına itilmesinde birinci dereceden müsebbip olan, eskimiş ve unutulmaya mahkûm siyaset adamlarıyla fazla resim verilmemelidir. Varlıklarıyla bulundukları kareleri özelleştiren güzel ve "Sevimli" ülküdaşlarımız elbette tenzih edilmişlerdir.
Anadolu'nun her köşesinde var olan kanaat önderi "Ülkü Devleri" ile sür'atle elele tutuşularak yepyeni ve heyecan verici bir resim ortaya koyulmalıdır.
Olağan veya olağanüstü bütün il-ilçe kongrelerine katılınmalı ve mutlaka bir Ülküdaşımız aday gösterilerek en dipten harekete ivme kazandırılmalıdır.
Koray Aydın Beğ; bu kongrelerde kazanmayı elbette şiar edinmelidir ama önceliği her kongrede, hel ilçede hatta beldede var olduklarının ispatına vermelidir.
Ülküdaşlarımızda yılların öfkesi ve kızgınlıkları vardır. Öfkeyle kalkanın zararla oturduğunu, en iyi bilenlerdenim. Öfkeyle kalkanlar teskin edilmeli, çok suskun kalanlar mutlaka cesaretlendirilerek konuşturulmalıdır.
"Erken çıkan yol alır." ata sözünü düstur edinen, erken çıkacaktır ve inanıyorum ki yol alacaktır.
Ama iş, kolay değildir.
Ne kadar zor olduğunu da zannederim Koray Aydın Beğ, en az bizler kadar bilmektedir.
Kolay gelsin Koray Aydın...
"Yol Arkadaşları"na karşı Ülküdaşlarınla çıkarsan kaybetmeyi zannedersem unutman gerek. Ama hep aklında olmalı ki, en ufak teferruatı atlayarak gevşemeyesin.
Zamanı mıdır? Vallahi tam zamanıdır. Çünkü milletin, siyaseten bir çareye ihtiyacı var!...
"HER ÜLKÜCÜ, BİR BAYRAKTIR."
TEVEKKELTÜ TEAL'ALLAH
Selam, sevgi, dua
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: