Pazartesi, Ocak 24, 2011

MİLLET, ANKARA'DAN DUYULUYOR MU?

Anadolu köylerinde muhtar seçimlerinde; "Çuvala ağız" edilen, ağızdan gevşekler olur! Gevşek ağızlı bu çuval ağızlara genellikle seçim zamanı ihtiyâç duyulur. Bunlar keklik avında kullanılan "celep ve robat"lar gibi, soyunun avlanmasına tuzaklık ederler!
BOP Eş Başkanı liderliğindeki AKP de ağızdan gevşekleri "çuval ağzı" olarak kullanmaya başladı!
Bu "çuval ağzı" tarifli gevşek ağızlıları muhatap alsak bize yazık, almasak millete! İki ucu pis değneğe mecbûruz, farkında olan var mı?
Anayasa Mahkemesi'ne raportör edilirken millete sorulmayan, daha önce doçent edilirken millete sorulmayan; Anayasa mahkemesi rapörtörlüğü döneminde AKP'ye verdiği desteklerine kadar millet tarafından tanınmayan, bilinmeyen bir gevşek "çuval ağzı", Diyarbakır'da "celep"liğe, "robat"lığa, işbirliğine görevlendiriliyor ve orada millet evlâtlarını ayrıştırıcı bir üslup ve dille selamlıyor sonra da; "Ya başkentin Ankara olmasını kim bize sordu?" diye ahkâm kesiyor! Demokratlık yarışındaki siyâsilerimiz de seyrediyorlar!
Harbiyelilerin teamülleşmiş Atatürk Koşu'suna izin verilmiyor! Millî Bayramlarımızdan 19 Mayıs'a itiraz eden valiler var! Anayasa'dan ve bürokratrik yemînlerden Türk Milleti adı çıkarılmak isteniyor! Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarıyla açıkça savaş var! İnternet sitelerinde asker eşi bir hanım öğretmenin anlatımıyla, PKK'nın ilan ettiği sıkıyönetimin boyutları onur incitiyor!
Atatürk'ün Partisi CHP'de bölücülük havârilerinden ve bölücübaşı bebek katilinin avukatı olan biri, kaptan köşküne oturtuluyor!
Önümüzdeki Seçim'den sonraki Anayasa değişikliği ile bebek katilinin serbestliği dillendiriliyor!
Son referandum dayatmasıyla yasalaştırılan bir kararla, referandumda oy kullanmayanların beş yıl süreyle seçme ve seçilme yasağı söz konusu! Bu da resmî rakamlara göre 14.682.799 kişinin oy kullanamaması demek!
Seçimle, seçim kazanmakla, iktidar olmak hayaliyle işe soyunanlar; yaklaşık 15 milyon oyun, hangi bölgelerde/illerde olduğunu, merak bile etmiyorlar!
BOP Eş Başkanı Başbakan'dan başka seçim gezisi yapan yok! Güneydoğu ve Doğu Anadolu'yu muhalefet ne zaman gezecek veya gezecekler mi? Mesela; Diyarbakır'da, Urfa'da, Şırnak'ta, Ağrı'da ve bölge illerinde AKP ve PKK'nın uzantısından başka partiler, miting yapacak mı?
İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki "merkez sağ" oyları yıllardır yönlendiren; son referandum ve öncesindeki Yerel Seçim'de kanaat önderliğini bihakkın yapan ve AKP'ye teslîm olmamak adına millî bir duruş sergileyen "Millî Loca"ya, hangi parti, ne zaman gereken itibârı verecek?
Siyâsetle idealistçe ilgilenen millî akıl ve vicdânlı ülkücülerin; siyâsetle şahsî ikbâl düşüncesiyle ilgili siyâsilerin güdümünde olmaması gereken yerlere; kim, ne zaman el atacak?
Hangi millî duruşlu ve söylemli parti; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş maddeleriyle oynanmaya başlanan bu günlerde, "Kurucu Gâzi Meclis"in kararlarına sahip çıkarak gününden önce "çuval ağzı" edilen gevşek ağızlılara haddini bildirecek?
Türkiye'nin dört yanında, özellikle de Afrika'nın kuzeyinde "Mağrip ve Maşrık"ta başlatılan demokrat(!)ik sokak hareketleri; kime, hangi tedbîri almayı düşündürüyor!
Lübnan'daki Hizbullah Partisi'ne destek vermek, millî akıl gereğidir! Evin asayişi, bahçeden; bahçenin ki sokaktan sağlanır! Lübnan'daki Hizbullah'la içimizdeki terör örgütünün isim benzerliğini kurnazca kullanarak, AKP'ye saldırmanın ahlâkı, mantığı var mıdır?
Millet artık nârâ atıyor! Bu nârâ Ankara'dan duyuluyor mu diye sormak ta bize kalıyor!
TÜRK TÜRK'Ü KORUMAZSA TANRI TÜRK'Ü KORUMAZ.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: