Salı, Haziran 21, 2011

VÂİZ, BÖYLE BUYURDU!

Anadolu'da, her biri ayrı ayrı hayat felsefesi olacak sözler vardır. Mesela; "Okunu atıp, yayını gizlemek!" gibi; "Boş atıp dolu tutturmak." gibi...
Pensilvanyalı Diyalog Vaizi'nin Türkiye temsilcisi H.Gülerce, kaynağını açıklamayacağını söylediği kesin bilgilere dayanarak; "MHP barajın altında kalmasın diye, MHP’li taban çok ciddi bir vefa gösterdi ancak burada ki mesajın devamında Bahçeli’ye de bir mesaj var. Bahçeli ya uygunsuz görüntüler nedeniyle istifa etmek zorunda kalan yöneticiler yerine gerçekten parti tabanını kucaklayacak ve 'yeni MHP' imajını verecek bir değişikliğe gidecek ya da Bahçeli’de böyle bir niyet görmeyen Bahçeli’nin yerine partiyi heyecanlandıracak ve ileriye götürecek bir lider arayışına girecektir." buyurmuşlar! İfâdeye dikkat; "... arayışına girecektir!" Girebilir değil!
Bir insan, ancak kesin bilgilerle böyle hüküm verirce konuşabilir! Kesin olmayan bilgiyle tahmini konuşulur o da fifti-fifti ihtimâllidir! "...cektir." diye karar açıklayanın, o kararda dahli vardır!
Bunlar yazılı cümleden, anlamamız gerekenler! Bir de işin sözel gerçeği var; Hüseyin Gülerce namlı, Pensilvanyalı Diyalog Vaizi'nin temsilcisi sıfatlı biri, MHP'nin iç meseleleri hakkında bu kadar kesin bilgiye nasıl sahiptir? MHP'nin geleceği hakkında bu hükme, nasıl varmaktadır?
Seçim sath-ı mailinde; "fakliulkuculer" maskesiyle "teknik röntgencilik" yapanların kim olduğunu hâlâ merâk edelim mi? Gülerce'nin bu açıklamasından bir-iki gün önce Pensilvanyalı Diyalog Vaizi'nin; "Müslümanlarla kemalistler arasındaki uçurum kapatılmayacak türden değil." mesajındaki kemalistleri gayr-ı müslim eden örtülü tarifini, atlayalım mı?
Kemalistler, müslüman olsalar veya olmasalar kime ne? 68 Kuşaklı Kemalistler müslüman olsalar, PKK adına KCK maskesiyle alternatif Cuma namazı kılanlardan farkları ne? DTP-PKK desteği ile bağımsız seçilen, Kızıltepede kayaları delen mermilerin gücünün yetmediği saman altından sağ çıkarak; "Son Devrimci meclis'te" diye lanse edilen Kemalist Ertuğrul Kürkçü'nün, PKK'lıdan farkı ne ki?
Suriye'den -güya- can havliyle binlerce kaçak Türkiye'ye sığınırken, adını ezberleyemediğim bir Holliwood'lu Yosma, dünyanın -özellikle Türkiye'nin- dikkatini Çadır kentlere çekerken, Beşar Esad'ın suçlanan kardeşine Kankası Tayyip Erdoğan Türkiye'ye iltica hakkı tanırken, 2.300 metrelik Suriye Bayrağı ile yapılan yürüyüş, bize birşey hatırlatmıyor mu? O kilometrelerce uzunluktaki bayraklı yürüyüş, bir yerden tanıdık değil mi?
Suriye'nin adım adım Iraklaştırıldığını, hâlâ görmeyecek miyiz? ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice; "BOP ile Fas'tan Basra Körfezi'ne kadar, Türkiye dahil 22 ülkenin sınırları değişecek." dememiş miydi? Bütün bu olanlara-planlara direndiği için Baykal yok edilip MHP hedefe koyulmadı mı? Oyunu fark eden Ülkücüler; uçkur mağduru Yol Arkadaşlarına rağmen, MHP barajı aşsın diye ölümüne uğraşmadı mı?
"Taş bitti, inşaat paydos" kolaycılığı ile seçim biter bitmez, genel merkezlerine girip çıkmayan CHP ve MHP yöneticilerinin aksine, AKP'liler hâlâ seçim bölgelerinde teşekkür ziyâretlerindeler! Benden başka bunu gören yok mu?
Gülerce'nin; "... görüntüler nedeniyle istifa etmek zorunda kalan yöneticiler" derken, ihraç edilmeleri gerekenlerin istifa etmek zorunda kaldıklarını, satır arasında söylemesini anlamlandırıyorsam, çok mu evhâmlıyım? Seçim sath-ı mailinde Devlet Bahçeli'nin, hiç te gereği yokken; "Cemaat faaliyetlerini askıya alsın!" seslenişinden ve şimdi Pensilvanyalı Diyalog Vaizi'nin, siyasetin tam göbeğinden fetvâ vermesinden huylanmayayım mı?
Bu açıklamalar; Pensilvanyalı Diyalog Vaizi'nin hem CHP, hem de MHP'yi kontrolüne alabileceği alternatif isimleri hazırlamış olduğunu göstermez mi? Kırk yılldır mazlum rolleriyle Orduyu pasifize edip vesâyetine son vererek vesâyetçi konumuna geçen "F-Tipi Örgüt"ten hâlâ işkillenmeyelim mi?
Son seçim, AKP ile diğer partiler arasında mı, yoksa Gülen Cemaati ile diğer cemaatler arasında mı oldu? Diğer cemaatlerin destek verdiği diğer partilerin aldığı toplam oyun %4'te kaldığını da unutalım mı?
MHP'nin aslî sahipleri Ülkücüler, CHP'nin aslî sahipleri Atatürkçüler; ya şimdi hemen partilerinize sahip çıkın, ya da kongrelerden sonra resmileşecek olan Y-CHP ve Y-MHP, hayırlı olsun vesselâm...
"YELLENME, YATANIN HUYUDUR, UYANIĞIN PAYI!"
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: