Pazar, Mayıs 04, 2008

GENELKURMAY BAŞKANIM'A...

Yaşar Paşam;
Sayın GenelKurmay Başkanım;
Güneydoğu'da Ordu Komutanlığı yaptığınız dönemde; size, yakın korumalık yapan bir yakınımın tarifi ile şahsınıza olan muhabbetimin farklılığını, bir kaç kere açıklamıştım. Operasyona gönderdiği askerlerinin, sağ-salim ve başarılı dönmeleri için Allah'a yalvaran ve kurban adayan bir Komutan tarifi idi bu. Operasyondan başarı ile dönen birliklerini, adadığı kurbanı keserek karşılayan ve hangi askerinin etin neresini sevdiğini bilecek kadar askerini tanıyan bir "baba komutan" tarifi... Baba gibi kabullenilmiş bir komutanın emirlerini yerine getirebilmek için ölümün nasıl görmezden gelindiğini, nasıl kahramanlık yarışları yapıldığını da dinlemiştim iftihar ederek o yakınımdan.
Baba tarifli bu komutanın Genelkurmay Başkanı olduğu günlerdeki sevinç ve hayallerimi de seslendirmiştim.
Maalesef görev sürenizin sonuna yaklaşıyoruz! Size benzer bir komutanın görevi devralacağına inanmak istiyorum dualar ederek...
Yaşar Paşam;
Geçtiğimiz günlerde Uzman Erbaşlarımızın sıkıntılarına tercümanlık ederek bir seslenişim olmuştu. Millî duruşu net olan gazetemizde, şahsıma ayrılmış köşemden yaptığım bu seslenişim; Uzman Erbaşlar içinde müthiş bir heves ve heyecan oluşturdu!
Vatan bütünlüğünün, üniter devletimizin devamının sağlanabilmesi için koşarak göreve gelen bu Vatan Evlâtları'nın sıkıntılarını dillendirmekten elbette çok büyük keyif duyarken aynı zamanda da rahatsız olmuştum!
Kadirşinaslığı ile malûm bu milletin, kahraman evlatlarını sahipsiz bırakmayacağına inancım tamdı. Bu seslenişime verilen tepkiler de bu inancımı pekiştirdi.
Yaşar Paşam;
Bu gün öğrendiğimize göre, terörle mücâdelede farklı ama yüzde yüz haklı bir değişikliğe gidiliyor! Haberi önce olduğu gibi tekrarlayım izninizle: "TSK bünyesinde halen Kara Kuvvetlerine bağlı 5, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı bir komando tugayı bulunuyor. Yeni süreçte, komandoların yaklaşık yüzde 40’ı subay, astsubay ve uzman erbaşlardan, kalan yüzde 60’lık bölümü de gönüllülük esasına dayalı olarak profesyonellerden oluşacak. Bu amaçla açılan başvuru sınavlarına toplam 15 bin başvuru oldu. Yazılı ve sözlü sınavlar ile bedenî yeterlilik testlerini dereceyle geçen komando adayları, Eğirdir Dağ ve Komando Okulu'nda 155 günlük bir eğitime tabi tutulacak. Burada en zor arazi ve iklim şartlarında eğitilecek olan komando adayları, 127 zorlu engeli aşacak. Eğitimi başarıyla tamamlayabilen adaylar komanda uzman erbaş olacak. Bu personelin maaşı "bin 200 YTL" olacak. Maaş, Güneydoğu Anadolu'daki görev tazminatıyla birlikte 2 bin YTL’ ye ulaşacak."
Tamamen akıl ve mantık kokan, profesyonelce bir uygulama.
Şer güçlerinin ödlerini duyar duymaz patlatacak bir uygulama. Düşünenleri de, uygulamaya koyacakları da millet adına tebrik ediyoruz. Daha uygulamaya koyulmadan da yine millet adına bir yerine itiraz etmek istiyorum.
Yaşar Paşam;
Hangi askerinin, etin neresini sevdiğini bilecek kadar askerini tanıyan bir komutan olarak, bu vatan kurbanlığına ve kahramanlık adaylığına seçilmiş evlâtlarımıza uygun görülen ücrete itirazım var!
Bir insan zâten gönüllü olarak müracaat ettiğinde isteğini de belli etmiştir. Onların parada pulda gözleri yoktur. Bu asil düşüncenin tam karşısında; millet vekili ünvanıyla, dokunulmazlık zırhını da bürünerek bölücülere destek olanlara verilen 7-8 milyar maaşla mukayese edince, millet olarak incindiğimi söylemeliyim!
Canı pahasına, gönüllü olarak ölmeğe, hain itlâf etmeğe koşan bu kahraman vatan evlatlarının ücretlerini; en azından bölücülük yapan milletvekillerinin maaşlarına denk getirin lütfen!... Maaşlarının câzibesi ile bu kahramanlarımızın yollarını endişe ile bekleyen aileleri tesellî olsunlar bari diye düşünmekteyiz.
Yaşar Paşam;
Askerini çok iyi tanıyan, babacan tavırlarını askerlerinden dinleyerek sevdiğim bir Genelkurmay Başkanı olarak; görev süreniz tamamlanmadan Uzman Erbaşların ve yeni birliklerin gönüllülerinin geleceklerini, millî vicdanları rahatsız etmeyecek şekilde düzenleyeceğinizden de emin olarak, şahsınız ve şahsınızda Türk Silâhlı Kuvvetleri'ne olan itimadımızı tekrardan da keyif duyarım.
İtlâf ettiğiniz her hain haberinde yüreğimizden dikenler çıktığını, elbette biliyorsunuz Paşam...
"TÜRK'ÜM. BU AD HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: