Pazartesi, Mayıs 19, 2008

GÖZÜMÜZ AYDIN

Gözün aydın Türkiye! Galiba bütün meselelerimiz halloldu!
"Hamdolsun istediklerimizi aldık!..." demişlerdi Oval Ofisten çıkar çıkmaz! Şükürler olsun, Sayın Başbakan "Sayın Başkan"ından istediklerini almanın huzuruyla daha yurda dönmeden Türkiye'yi de kurtarmıştık!...
Sigara içme yasağı çıktı şükürler olsun!...
301. Madde değiştirildi şükürler olsun!... Bu memlekette Türk'üm demek yasaklandı ya, memleket tam müstemleke edilinceye kadar daha ne yasaklar gelmeli?!
Sigara gibi bir suç aleti yasaklanmasa olur muydu? Yoksa Sam Amca ve AB kızmaz mıydı?! Ilımlı Dinciler, Diyalogcular küsmez miydi?!
Bu memlekete demokrasi geldi şükürler olsun!
Başbakan, Oval Ofis'ten çıktığında ayağının tozuyla; "Demokrasiyi teröre, ekonomiyi de bir krize kurban etmeyiz." buyurmuşlardı. Demek ki kriz vardı ama bu muhteşem ekonomiyi krize kurban etmeyecek kadar istikrarlı ve güçlü de bir hükûmetimiz vardı!... Ve "deliğe süpürülmeyecek, kullanılacak" kadar ehîldi!...
Demokrasi sayesinde PKK'nın -artık açıkça telaffuz edilen- siyasi uzantısı, Meclis'e girdi. Yasak değiiiil!...
Kongre adını verdikleri gövde gösterilerinde bir konuşmacıları, -adını anarsam kalemim kirlenir, murdarlanır diye anmıyorum- ağzından takma dişleri fırlayarak; "Yaşar Büyükanıt'ın ne kadar insan hakları varsa, İmralı'daki Öcalanın'da o kadar insan hakkı olmalıdır." dedi. Çünkü yasak değiiil!...
İmralı mahkûmuna "sayın" demek, "Türkiye yirmibeşe bölünmeli!" demek yasak değil!
Ama şükürler olsun sigara yasaklandı!
Demokrasi sayesinde, demokratlaş/ıl/arak Meclis'te sağlanan ezici çoğunlukla, yıllarca Meclis yöneticiliği yapmış Kamer Genç gibi deneyimli bir siyasetçiyi tartaklamak, konuşmasını yasaklamak için herşeyi yapmak, usulsüzce Meclis'ten atma girişimi, yasak değiiil!
Sigara içmek yasak şükürler olsun!...
Oğluna çürük raporu alarak askerden kaçırmak, bir sene sonra çürük raporlu oğluna dünyayı sallayan düğün yapmak, sonra ufacık bir gemicikle okyanus ötesine göndermek yasak değiiil!...
Sigara içmek yasak!...
Ekonomik olarak çok zorda olduğu söylenen bir şirketler grubuna, Başbakan'ın Damadının 29 yaşında, gencecikken genel müdür olmasıyla Samsun-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı işinin ihalesiz verilerek şirketin kurtarılması, yasak değiiiiil!
Sigara, yasak!...
Yine Başbakan'ın Damadı'nın genel müdürlük yaptığı şirketler grubunun; Irak'ın kuzeyinde Kürdistan Yurtseverler Birliği Karargâhı binalarını yapması, yasak değiiiil!
Sigara içmek yasak!...
Artık demokrasi sayesinde; "Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek dil bizi karşı karşıya getiriyor." demek suç değiiiil!
Bölücü örgüt kurup, 40.000 kişiyi öldürmek suç değiiiil!...
"Türk Bayrağı'nın asılması, birilerini tahrik ediyor." demek suç değiiiil!...
Devletin bekası için gerekli olan, vatanın bütünlüğünü korumak için gereken hiç bir şey serbest değil yasak!
Sigara içmek yasak!...
19 Mayıs Şöleni'ne; bir yerlerde, din tâcirleri tarafından "Allahsızlık bayramı" diye saldırılırken, uyduruk bir bahaneyle katılmamak yasak değiiil! Sigara yasak!
Anayasa Mahkemesi'de; bu muhteşem yasakların koyucusu demokrat(!)a yasak koymak istiyor!...
Yasana da kurban olayım, yasağına da!.. Demokrasine de kurban olayım, demokratlığına da!...
Cumhuriyete de kurban olayım, cumhuriyete sahip çıkmayanlarına da!...
Gözün aydın Türkiye!
Artık bütün meselelerin çözüldü. Çünkü artık sigara içmek yasak!...
Vay ben böyle yasaya ve yasağa uyarsam ......!
Kutadgu Bilig öğretisi'ne sığınacağım gene: "Yasalara uyarım, ama adil olursa. Vergimi öderim ama gümüşün ayarı düşürülmezse. Dostunu dost, düşmanını düşman bellerim ama can ve mal güvenliğimi sağlarsan."
Gözün aydın Türkiyem!...
Sigara içmek ve Türk'üm demek yasak!...
"TÜRK'ÜM. BU AD HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selam, sevgi, dua
Mustafa ASLAN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

selamün aleyküm tek kelimeyle hislerimize tercüman olmuş bir yazı..yazılarınızı herzaman büyük bir ilgiyle takip ediyorum...allah içinizdeki ülkü aşkını daim kılsın.bu hareket engellenemez..allah türkü korusun ve yüceltsin.

Adsız dedi ki...

selamün aleyküm tek kelimeyle hislerimize tercüman olmuş bir yazı..yazılarınızı herzaman büyük bir ilgiyle takip ediyorum...allah içinizdeki ülkü aşkını daim kılsın.bu hareket engellenemez..allah türkü korusun ve yüceltsin.