Cuma, Şubat 27, 2009

SON SÖZ MİLLETİN...

Günü, dünle yarın arasına köprü edemeyen akıldan bize ne? Bu günü, dünle yarın arasına bir engel gibi sokanın, samimiyeti olabilir mi? Akılsız ve samimiyetsizlerin hazırladığı, zor günlerdeyiz!
DERİNÇEK'çi ulusalcı kesimin; ".... senin dibin daha kara!" gerçeğini unutarak yaptığı tenkît olmasaydı, ilgilenmeyecektim! Devlet Bahçeli'nin dün tokalaştığı, Mehmetçik katili ellerin sahiplerine;"Hainler cezâlandırılmalı!"şeklinde verdiği tepkinin doğruluğundan hareketle susabilirdim!
İki yanlış cepheden, iki yanlış ağızdan, doğru zamanda iki doğru tenkît yapıldı! Tenkîtler doğruydu, yapanlar yanlış! Yanlış kişiler söyleyince de doğrular, kıymetsizleşti!
Ulusalcıların; "Ülkücülere ve Atatürk Milliyetçilerine Üzülüyorum! Siz yaptınız bâri hâin demeyin! Adamların önünü açan sizsiniz!..." şeklindeki yargısıyla, canımın en sağlam tarafı incindi! Ulusalcılar, "Atatürk Milliyetçileri"ne ve ülkücülere üzülüyorlarmış! Allah, sorsun!...
İtiraza itirazdan önce, kavramlar üzerinde anlaşalım: Kemâlizm'e evet. Atatürkçülük'e de... Atatürk'le ülküdaşlığa, hedef ve hayâl birliğine milyon kere evet te, Atatürk Milliyetçiliği ne demek? Atatürk, bir millet mi? Yoksa; "En büyük fahrim ve servetim Türklüğümden başka bir şey değildir." diyen bir millet ferdi mi? Atatürk, defâlarca kör gözlere soka soka, sağır kulakları yırta yırta; "Türk Milliyetçisiyim." demedi mi? Atatürk'ten geçinenler, Kemalizm'le de yetinmeyip "Atatürk Milliyetçiliği" diye hiç bir ilmî dayanağı olmayan bir söylemle ne yapmak isterler?
Doğu DERİNÇEK'in; PKK kamplarını teftiş edercesine boy boy pozlarını, Apo alçağıyla sarmaş dolaş hallerini unutan veya unutturmaya çalışan bu eğreti yapılanmacılar; -bizi de çok öfkelendiren- davranışlarından dolayı gûya Bahçeli'yi tenkîd ediyorlar! Bahçeli, bu tenkîtleri hak etti mi? Elbette! Hem de fazlasıyla ama "Dinime küfreden bâri müslüman olsa!" tam bu işte!
Sen Bekaa Vadisi'nde, terörist başı ile sarmaş dolaş olacaksın, onların sıktığı kurşunları görmezden geleceksin, sonra İmralı talimatlarıyla bağımsız olarak seçime girip PKK tehditleri desteği ile Meclis'e giren, demokrasinin gayr-ı meşrû çocuklarıyla tokalaşan Bahçeli'yi, tenkîd edeceksin!
Siyasal bölücülerin Meclis'e gelinceye kadar ki sürecine katkınızı unutacaksın; sonra kürsüden ip atıp Meclis'te demokratlaşan ve milliyetçi partisini merkezîleştirmeğe çalışan, İl Başkanı'nın Kürtçe'sini tebrîk eden, farklılıkların farkındalığını belirten, Kurucu Meclis'in rengini PKK'lılarla tamamlayarak ulusalcılaşmaya çalışan; DTP'nin yaşama sebebi olan AKP'nin, "Ne mutlu Türk'üm diyene" formülüne en fazla bozulanını, Köşk'e çıkarmakta AKP'ye yardımcı olan ve Meclis'i 367'den kurtaran demokrasi şövalyesini, Bahçeli'yi tenkîd edeceksin! Olmaz!
Sen de susacaksın, benzerin de! Türk'ün vakarıyla, sabrıyla, karakteriyle sen de oynayamazsın, senin ağa babaların da, benzerin de!...
Sizin yüzünüzden gel-gitler yaşanıyor! Ya farkında değilsiniz ya da bu gel-gitler olsun diye yazılmış bir senaryonun gereğini yapıyorsunuz! Hem onlarca yıl; 'halklar, halklara özgürlük, halkların eşitliği' terâneleriyle oyalanıp 'Türk halkı" söylemiyle milletlikten kopacak hem de 'Atatürk Milliyetçiliği' gibi temelsiz eğreti bir söylemi maske ederek saklanacaksınız! Artık mide bulandırıyorsunuz! PKK kamplarında hain başı ile kucaklaşandan da iğreniyoruz, Meclis'te hainlerle tokalaşanlardan da!
İmralı hükümlüsü'nün; "İddia ediyorum Bahçeli, MHP'nin şahinlerini tasfiye edecek." diye basına düşen sözlerini, umarım artık duyması gerekenler de duyar ve anlarlar! Türk'e gücü yetmeyenlerin, kahpe oyunlardan başka çâreleri yok elbette! Bu senaryoya en kuvvetli oyuncuları aramak ta senaristin işi!
Devletin en etkin kurucu âmili ve korumakla yükümlü, bu konuda Anayasa'ya karşı da sorumluluğu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, TRT Şeş ve resmî dil konusundaki diplomat(!)ça tavrından, yüreğimin Türk tarafının alındığını da satır arası söylemeliyim!...
Milliyetçiliğin hakkını veremeyen demokrat ve ulusalcılığı suistimâl ederek "Atatürk Milliyetçiliği" gibi eğreti bir kavram arkasına saklanan gayr-ı samîmiler, artık susun! Çünkü söz sırası sandıkta, söz hakkı Türk Milletinde...
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: