Pazartesi, Mart 24, 2008

İSTER YAĞMUR YAĞSIN İSTERSE DOLU...

Başbakan, vuruşarak geri çekiliyor. Demek ki geri çekilmesi gereğinin farkında! Milletin sabrıyla oynamanın ötesinde, hukuksuzluğun hukuk olamayacağını da muhakkak birileri hatırlatmış olmalı. Artık öfkesinin de bir hizmet olmayacağını veya hizmet olarak algılanamayacağını kabullendiler demek ki! İyi bir gelişme, iyi birşey!
Adalet Bakanlığı'nın atadığı bir savcıdan Başbakan'ın bizzat ziyaret ederek "Ergenekon Davası" ile ilgili brifing aldığı yazıldı! Herkese, her kuruma "Sen kimsin? Otur oturduğun yere!" diye fırça atan Başbakan, bu habere bir danışmanı vasıtasıyla yazılı olarak cevap verdi! Vallahi bu da birşey!
Demek ki öfkesinin de hizmet olduğuna inanan Başbakan, Cumhuriyet Gazetesi'nin bu haberine, sözlü cevap verirse yapacağı hamasetin havasına kapılarak bir gaf yapmak endişesini taşıdı! Veya bu endişeyi duyan kurmayları, bu konuda bir uyarı da bulundular! Bu da çok birşey!...
Vuruşarak geri çekilme başladı demek ki!
Bu arada; önümüzdeki yerel seçimlerde düşürülmesi gereken kale tarifli Diyarbakır'da, medya ve yaygın basının gözlerinden kaçan veya üzeri örtülmek istenen şeyler oluyor.
O. Baydemir'in Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı gövde gösterisindeki kalabalığın, kalabalığın kıyafet benzerliğinin ve yine kalabalığın Hitler'in askerlerini andıran görüntülerinin, acaba vuruşarak geri çekilen Başbakan farkında mıydı?
Oralarda Üniter Devlet yapımızı korumak ve yasaları uygulayabilmek için görev yapan Devlet Görevlilerinin nasıl sıkıntılara muhatap olduğunun da farkında mıydı?
Yoksa oralarda görev yapan Devlet Görevlilerinin huzurları ve can güvenlikleri, Diyarbakır belediye başkanlığını kazanmak kadar önemli değil mi ?!...
Türk Milleti olarak, Ergenekon'dan en az onbin yıl önce çıkmış olmamıza rağmen Başbakan ve avânesinin yeniden bizi, yani Türk Milleti'ni ve milletini-devletini sevenleri, Ergenekon'a sokmaya çalışmasını anlamakta sıkıntı çekiyorum!
Bu kadar baskı ve tazyikin millette patlamaya vesile olabileceğinin acaba farkında mı değiller, yoksa bilerek bu patlamayı mı istemekteler?
Dünyanın hiçbir yerinde, hiç bir rejiminde ve tarihin hiç bir döneminde suçsuzlar, bu kadar huzursuz edilmemiştir!
Irak'ı işgal eden ABD'nin Başbakanımızdan dualı askerleri de evler basarak katliam yapmaya başladılar! Irak'ta; Haçlı, müslümanların huzuruna el koydu, bu cennet vatanda da BOP Eş Başkanı ve avanesi Müslüman-Türk'ün huzurunu gasp etti!
Keser dönecek, sap dönecek elbette. Mutlaka bir gün de hesap dönecek bilinmez mi?
Hesap dönünceye kadar beklemek te bu necîp milletin mâkus talihi olsa gerek!...
Milletle beraber, millet söylenirken biz söyleyerek ve başımıza gelecekleri bilmeze yatarak bekleyelim bakalım!
Gökten ne yağmış ta yer kabul etmemiş! "İster yağmur yağsın isterde dolu/N'idem ben ummana daldıktan sonra"
"TÜRK'ÜM. BU AD HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selam, sevgi, dua
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: