Pazar, Temmuz 13, 2008

YÜZ YILLIK SENARYO...

“ Ergenekon çetesinin galip gelmesi, böyle bir darbenin gerçekleşmesi bu ülkedeki solcuların, Kürtlerin, dindarların, liberallerin ağır acılar çekmesi demek..." Ahmet Altan
"Yalıkavak’taki bir balıkçının 'Ne olur ne olmaz' diyerek duvardaki Atatürk resmini indirmesi" Oray Eğin
"Milliyetçilik, çetecilik soygunculuk ve yağmacılık demektir."(20 Aralık 1920 Ferda Gazetesi)
"Saldırganlar Ülkücü ya da daha önce hırsızlıktan sabıkalı."(11 Temmuz 2008 Sabah Gazetesi)
"Doğuda Kürtler, batıda Yunanlılar... İşte, İngiltere'deki emperyalist parti hükümetinin, Türkiye'yi İngiliz egemenliğini kabul ettirinceye kadar sıkmakta olduğu kıskacın iki ucu."(1919 Times gazetesi)
"Doğunun esrarı bu. Kötü para verilen, kötü giydirilen, kötü beslenen Türk askerlerinin sadakat ve fedakârlığına hayran kalmamk imkânsız... Ayaklanmıyorlar; kumandanlarının emirlerine itaatkârlar, nereye gönderilirlerse gidiyorlar....."(Temmuz 1889 Le Figaro Gazetesi)
"Cihan bize düşman iken biz ne İngiltere'den ne Fransa'dan kendimize ufak bir yardım ve yakınlık beklemeyelim. Bizi kurtaracak olan kendi ruhlarımızın derinliklerinden doğan samimiyetle birbirimizin ellerini sıkmak, milli bünyemizi ezen canileri şiddetle cezalandırmak gereklidir."(1919 Hukukubeşer Gazetesi- Hasan Tahsin)
Günümüz gazetelerinden, aynı vatanda ve müttefik ülkelerdeki yüz yıl içindeki gazetelerden alıntıları, tamamen tesadüfi olarak harmanlayıp alt alta koydum!
Bu coğrafyada bu millet, bu filmi yüz yıldan fazladır onuyor ve seyrediyor!
Millî ve gayr-ı millî unsurların çatışması vardı, devam ediyor, edecek! Ya Allah korusun egemenliğimiz kayboluncaya, ya da milli unsurlar; "Aslî unsurlarıyla yönetilmeyen milletler için izmihlâl mukadderdir." tarifini kavrayarak kesin galibiyetle yönetimi millileştirinceye kadar sürecek bu mücadele...
Olmuş olan bu, olan bu ve olacak olan da bu!
.........................
Bu arada, çok heves ve keyifle okuduğum; 240 sayfalık bir kitabı, 140 kaynakça göstererek hazırlamış olan İbrahim OKUR'un "Osmanlı'nın Son Yılları- Politika Kültürümüzün Kökenleri" kitabını, hararetle tavsiye ediyorum.
Basın ve basın üzerinden oynanan, tezgâhlanan oyunları bilmemize ve aynı tuzaklara düşmemize belki engel olur diye heveslendim. Okunması, anlaşılması ve anlatılması çok kolay bir kitap... Yukarıda arz ettiğim alıntıları, bu kitaptan aldım.
.............................
Bir de son günlerin akil adamını irdeleyelim.
Nedense unuttuk veya unutmamız için ne lâzımsa yapıldı. Eski Milletvekillerinden Emin Şirin'in, Nazlı Ilıcak'la evli olduğu yıllarda yaptıkları bir ABD seyahatini ve oradaki Fetullah Gülen ziyâretini unuttuk! Nazlı Ilıcak'ın; askerin siyaset üzerindeki baskısının ne zaman sonlanacağını sorduğu Fetullah Gülen'in; "Hilmi Özkök Genelkurmay başkanı olduğu zaman..." şeklindeki cevabını unuttuk!...
Bu anlatılanlara; itiraz edilmediğini, yalanlanmadığını, tekzip bile edilmediğini unuttuk!
Soran malûm! Sorulan malûm! Târif edilen ortada ve onun dönemlerinde Silahlı Kuvvetlerimiz'e uygulanan rencide edici olaylar ortada! Akil kişi tarifiyle Köşk'e davet eden ve edilen ortada!
Bu işler; öyle üç-beş aylık, günlük siyasetlerin oluşturduğu işler değil!
Yüz yıldan fazladır yaraladıklarını zannettikleri avlarını parçalamak, paylaşmak hevesiyle birbiriyle hırlaşan-çekişen Haçlı'nın senaryosunu yazdığı piyesin, sahnelerini oynuyoruz-seyrediyoruz!
Son cümleyi de, 86 sene önceki, işbirlikçi bir "Dolma kalem"den alalım: "Ben Türk Milletinde bu kadar büyük yaşama gayreti ve mücadele ruhu olduğunu bilmiyordum. Bu bilgisizliğimden dolayı da mazur görülmeliyim; çünkü hayatımın büyük bölümü yurt dışında geçmiştir."(4 Kasım 1922 Ali Kemal)
-Yakalandığında Kuvay-ı Milliye Komutanına verdiği ifâdesi. age s. 226-
"TÜRK'ÜM. BU AD HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: