Pazar, Ağustos 03, 2008

ÇARESİZLİK ÇARE Mİ?

Çaresizliği biliriz Dostlar! Hem de çok iyi biliriz!
Türk milletine; çaresizliği çare olarak sunanların yüzünden çaresiziz! Sistemsizliği, kargaşayı, kaosu, anarşiyi, terörü; istikrar adına dayatanlar yüzünden, bu dayatmacılara karşıymış edalarıyla destek verenler yüzünden çaresiziz!
"Lider; çarelerin tükendiği yerde, çare olabilen, çare bulabilen kişiye denir." diye bir de tarif biliriz. Bu tarifi bile bile, liderin çarelerin bittiği yerde çare üretmesi gereğini bile bile; çaresizliği çare diye dayatanlara destek verenlere "lider" deriz, çaresiziz!
Çaresiz kalacağız elbet! CHP'yi şikâyet edebileceğimiz Atatürk'ten başka adres mi var?
Elbet çarelerimizi kendimiz tükettiğimizin farkında olamayız! MHP'yi Alparslan Türkeş'ten başka şikâyet edebileceğimiz yer biliyor muyuz? Görevlerini bihakkın yaparak dünyalarını değişenlere yapılan şikâyetin sonucu ne olabilir ki?
Çarelerimizi kendimiz yedik bitirdik! Partileri, particiliği atlama tahtası yapan kurnazların peşinden gitmeyi akıllılık zannedenler biz değil miyiz?
Birilerini tenkit ederek, birilerine kızarak çare aramamızın da boş olduğunu görünce; son çare olarak -dul kadın misali- bedduaya başlayıp Allah'a şikâyete dururuz! Duanın rahmanî, bedduanın şeytanî olduğunu bile bile; "Allah ile aldatanları" tanıyıp bile bile, hem peşlerinden gider, hem de şeytanî beddua ile imanımızı kendimiz paymâl ederiz!
Elbette çaresiz kalacağız! Çaresizliği üreten insanlara "lider" diyen biz değil miyiz?
Son bir kaç yıldır, ısrarla son aylarda; "İki DB"nin debi düşüklüğünden, siyâsetimiz çarelikten çıktı." deyip duruyorum!
Bu memlekette iki DB'den kurtulamadığımız sürece AKP'den kurtulabilmemiz rüya bile değil! Hayatında bir kere "Türk'üm." dememiş; millî kavramını, "Allah" adıyla kandırarak ümmetleştirmiş; ümmetçiliği, "Ilımlı İslam" adındaki ABD patentli "yeni islâm" şekline sokarak dine de ters düşmüş; BOP Eş Başkanlığı'nı gururla taşıyan ve söyleyen bir zihniyete; en olmadık zamanlarda çare olarak, bizi çaresiz bırakan bir "Milliyetçi DB'miz" var!
Muhteşem Türk Atatürk'ün; Haçlı işgalinden kurtardığı, Ezan-ı Muhammediyi bir daha okuttuğu, imanın gereklerinden olan bağımsızlığı hayata geçirdiği ve milletin dinini yeniden yaşamasına vesile olduğunu tam millete anlatıp, milleti ikna etmişken; Genel Başkan Yardımcısı tarafından İslam'a, dine, Peygamberimiz(s.a.v)'e hakaretler ederek milleti çaresizliğe iteleyen; solcuyum deyip en sağcıdan daha sağcı söylemlerle ortada arz-ı endam eden bir "Solcu DB'miz" var!
Sağdan destekli, soldan destekli; Haçlı'nın yüzlerce yıllık planlarının uygulanmasında yardımcılık eden işbirlikçilerden destekli; bir kilo makarnaya muhtaç bırakılıp sonra yanında eşantiyon olarak bir torba da kömüre mecbur zavallı vatandaştan destekli bir AKP'den kurtulabilir miyiz?
Çaresiziz, çaresiz kalacağız elbette!
Laiklik karşısında odak olduğu on kişi tarafından karara bağlanan ama yine o on kişi tarafından laikliği biraz daha tepe tepe kullansın diye kendisine teslim eden bir Yüksek Mahkememiz var!
Vay ihtarmış ta! Vay para cezası verilmişmiş te! Vay devam ederse partisi kapatılırmışmış ta; mııış... mış!...
Hükümetin ekonomik yanlışlarına kurban olan, bir tane çeki karşılıksız çıktığı için bankalarca kara listeye alınan ve korkunç ticari itibar kaybına uğradığı yetmezmiş gibi bir de sabıkalanan esnaflar varken; on bir kişiden müteşekkil "Yüce Divan" sıfatlı yüksek mahkememizin on kişisinin "laikliğe karşı odak" olduğunda hemfikir olduğu bir partiye; suçlu olduğu biline biline, "Durmak yok! Yola devam!" programı için izin veliyor!...
Bu kadar çaresizliğin içinden, bir çare üretenin çıkma zamanıdır!
Çarelerin tükendiği yerde çare üreten bir lider çıkaramadığımız sürece; "İki DB"ye taraftarlığı; demokratlık, ülkücülük, solculuk zannetmeye devam ettiğimiz sürece, herkese şimdiden çoook geçmiş olsun!
Birilerine malzeme ve araç olarak çok işe yarayan demokrasi; bu millete yaramadı, bu millet demokrasiden faydalanamadı vesselam!
"TÜRK'ÜM. BU AD HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selam, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: