Çarşamba, Ağustos 27, 2008

BEDAVA REKLAMIM !...

Hiç yapmadığım, yapmamam gereken bir şey yapacağım!...
Bir reklam yapacağım! Vallahi ücretsiz!...
Hem de, hayatımın son 25 yılında; "Dünyada paranın lâzım olmadığı tek adamım!" deyip dolaşan ben, para alıp para satan, parayla uğraşan bir kurumun reklamını yapacağım!
Aslında reklamını yapacağım banka, ilgi alanımda değil! Bir çalışanından, bir personelinden gördüğüm ikili ilişkilerdeki başarıyı; bir memurdan gördüğüm yaptığı işe kendi lezzetini katma başarısını anlatacağım! Bu güzel insanı anlatınca; kim olduğunu, ne iş yaptığını, nereyi temsil ettiğini söylemek durumundayım ki o zaman da dediğim gibi, bankanın reklamını yapmış olacağım!
Zafer ÇELEBİLER diye bir delikanlı tanıdım, bir kaç ay önce. Adıma her ay gelen havalemi almak için gittiğim banka şubesinde Bireysel Bankacılık bölümünde bir delikanlı. Garanti Bankası Şirinyer Şubesi Satış Temsilcisi ünvanıyla görev yapan biri...
Bankalarımızın nerdeyse tamamına yakınının yabancılaştırıldığını bildiğimden, devlet bankalarının haricindeki bankalara itibar etmiyordum. Haaa! Etsem ne yazar? O da ayrı bir konu! Yatırımım yok, sermayem yok! Ne günlük sermaye piyasasından, ne günlük para seyrinden, ne de günlük kurdan zerre kadar haberim yok, çünkü ilgim yok, çünkü ilgilenmemi gerektirecek sebebim yok!...
Daha önce devlet bankaları olduğu için kendimi mecbur ederek gittiğim bankalardaki gördüğüm; hizmet anlayışı dışı, görev anlayışı dışı, hepsinden önemlisi insanlık dışı davranışları tekrara edebim izin vermez!
İkâmet adresime yakınlığı ve bana her ay havale gönderen yerin çalıştığı banka olması hasebiyle; Garanti bankası Şirinyer Şubesi'ne yolum düştü. Hesap açtıralım, havale ücretinden kazancımız olsun düşüncesiyle ilgili birime gidişimle beraber Zafer ÇELEBİLER adlı insan evlâdıyla tanışıklığımız başladı.
Bir insan; kendi iş yerinin tezgâhında ancak bu kadar fedakâr çalışabilir diye düşünmeye başladım anında. Zafer ÇELEBİLER'in çok özveriyle yaptığı çalışma ve verdiği hizmetten hareketle, acaba bankada hissedar falan mı diye ciddi ciddi düşündüm ve düşüncemi de sesli olarak sordum!
Garanti Bankası Şirinyer Şubesi müşterisi olup Zafer ÇELEBİLER'i tanımayanın olması mümkün değil diyebilirim. Şubeye gidenlerden, evrak gerektiren işi ve işlemi olan hemen her kes; numara alıp sıra beklemektense, numara almadan belki de saatlerce Zafer Bey'i beklemeyi tercih ederler!
Çünkü Zafer Bey; tarifsiz sabrı ve kendisine çok yakışan güler yüzüyle, mükemmel ikna kabiliyetiyle farklı bir bankacı...
Emekli öğretmen olan ve kredi kartı dendiğinde tansiyonu yükselen eşimi, kredi kartı kullanmaya ikna edebilecek kadar da güven telkin edebilen bir duruş...
Garanti Bankası'nın en üstteki yetkililerine; Şirinyer Şubesi'ndeki bu satış temsilcilerini dikkate almalarını; kapasitesince değerlendirmelerini öneririm. Zafer ÇELEBİLER; soy adıyla müsemma davranışlarıyla sahiplendiği birimin yükünü tek başına üstleneceği için, çevresine müthiş bir hareket alanı sağlayacaktır.
Aslında bu yazımdaki kastım; birinci derecede eşim ve benim gönüllerimizi fetheden, şubesi müşterilerinin tamına yakınında çare kapısı tarifi almayı becerebilen Zafer ÇELEBİLER'e her kesin huzurunda teşekkür etmek için...
İltifatlar yüze yapılmazsa kıymet-i harbiyesinin olmadığını bildiğim için böyle yaptım.
Seni tanıdığım için şanşlıyım Zafer'im. Senin gibilerin sayısını artırabilen kurum ve kuruluşların başarmaktan başka şansları da yok biliyor musun?
Sloganım; "Her bankaya Zafer'den bir tane lâzım. Klonlasak mı ne?..."
"TÜRK'ÜN HER ŞEYİ GÜZELDİR VE HER ŞEYDEN GÜZELDİR."
Selam, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: